eur:
389.38
usd:
363.17
bux:
68131.85
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Obama: Attól még disznó egy disznó, hogy kirúzsozzák

Barack Obama, az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltje egy keddi kampányrendezvényen kijelentette: a kirúzsozott disznó is csak egy disznó.

Szavait a felháborodott republikánusok szerint nem lehet másként érteni, mint alelnökjelöltjükre, Sarah Palinra, illetve annak elhíresült rúzsos hasonlatára tett utalást. Robert Gibbs, Obama főtanácsadója sietett közölni, hogy a demokrata szenátor nem Palinra gondolt.

Barack Obama egy nagygyűlésen arról igyekezett meggyőzni hallgatóságát, hogy a John McCain republikánus elnökjelölt által ígért változás üres lózung. "Ez nem változás (...) tudják, kirúzsozhatnak egy disznót, az csak disznó marad. Egy régi halat be lehet csavarni egy darab papírba, és azt mondani rá, hogy ez a változás, ám annak nyolc év után úgy is bűze lesz" - mondta a politikus.

A "rúzsos disznó" megjegyzést a tömeg tapsviharral fogadta: a legtöbb jelenlévő bizonyosan Sarah Palinra gondolt. Az alaszkai kormányzónő nagy sikerű bemutatkozó beszédében a párt múlt heti konvencióján ugyanis megjegyezte, hogy kemény küzdelemre számít, önmagát pedig tréfásan olyan "jéghoki anyuként" jellemezte, akit csak a rúzs különböztet meg egy pitbulltól.

A rúzs az utóbbi napok amerikai közbeszédében visszatérő téma lett, egyes politikai megfigyelők úgy fogalmaznak, hogy az amerikai elnökválasztás konvenciók előtti időszakát a rúzs - közvetve Sarah Palin színre lépése - különbözteti meg az új korszaktól.

Obama szokatlan hasonlata a republikánus jelöltekkel szembeni személyes támadások erősödését jelzi. Azóta egy másik demokrata politikus is: Russ Carnahan kongresszusi képviselő egy rendezvényen Joe Biden alelnökjelöltet bemutatva megkérdőjelezte Palin eddigi eredményeit, amelyeket szerinte "még egy halom rúzzsal sem lehet feljavítani".

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×