eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Egy gyár még mindig szennyezi a Rábát

Greenpeace aktivisták demonstráltak kedden a wollsdorfi bőrgyár bejáratánál, akciójukkal arra kívánták felhívni a figyelmet, hogy miközben a Boxmark gyárai Feldbachban és Jennersdorfban komoly lépéseket tettek technológiájuk korszerűsítésére, a wollsdorfi üzem továbbra is jelentősen szennyezi a Rábát.

"Legutóbb augusztus 25-én vettünk mintát a folyó wollsdorfi bőrgyári kifolyójánál, ebben a naftalin-diszulfonát értéke tizenháromszorosa volt a megengedettnek" - mondta Tömöri Balázs, a Greenpeace aktivistája.

Hozzáfűzte: elfogadhatatlannak tartják, hogy míg más bőrgyárak képesek az alkalmazott technológián változtatni, addig a wollsdorfi bőrgyár folyamatosan szennyezi a folyót.

Az osztrák hatóságok huszonkétszer büntették meg a gyárat a szennyezés miatt, ennek ellenére sem történt érdemi előrelépés az üzem vezetése részéről - jelentette ki.

Joachim Haidacher, a gyár vezérigazgatója átvette a minták egy részét és a papírokat. A vezérigazgató elmondása szerint igyekeznek korszerűsíteni a gyár szennyvízkibocsátását, ehhez 1,2 millió euró tartományi támogatásra is számítanak.

Szavai szerint a 2009 közepéig rendelkezésükre álló határidő még nem telt le, bár azt elismerte, hogy a hatósági engedélyezés lassúsága miatt a technológiaváltással késésben vannak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×