eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Túl jól sikerültek az emelt szintű vizsgák

Nagy-Britanniában az emelt szintű érettségi vizsgához hasonló, úgynevezett A-level vizsga szigorítását tervezi az oktatási kormányzat, miután idén a vizsgázók 97 százaléka maturált sikeresen.

A brit oktatási miniszter azt tervezi, hogy visszaállítja az A-level vizsgák régi rendszerét. Várhatóan a jövőben tesztek helyett esszékérdésekre kell válaszolniuk a diákoknak, éppen úgy, ahogy régen.

A brit középfokú oktatás némileg eltér a magyarországitól, a szigetországban az iskolakötelezettség 5 éves kortól 16 éves korig tart. A diákok 16 éves korban egy alapvizsgát tesznek, legtöbbjük ezzel fejezi be tanulmányait.

A tanulók mintegy harmada, évente nagyjából 300 ezer diák azonban bekerül az úgynevezett felső középiskolai képzésbe, amelyet egyetemi felkészítőnek tekintenek. Ez a képzési szakasz zárul 18 éves korukban a felvételi vizsgát is jelentő A-level vizsgával.

Az elmúlt években folyamatos viták forrása volt a vizsga a szigetországban, az oktatási kormányzat ugyanis úgy döntött: megváltoztatja a követelményeket. A vizsga, úgy tűnik túl könnyű lett, hiszen a diákok legtöbbjének sikerült.

Az egyetemek azonban mindennek nem örülnek, hiszen az eredmények alapján túl sok diákot kellene felvenniük, erre azonban nincs kapacitásuk. Épp ezért várhatóan számos intézmény újabb megmérettetés elé állítja a jelentkezőket, így szelektál közülük.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×