eur:
400.87
usd:
367.48
bux:
74428.1
2024. október 15. kedd Teréz

Ötven emelet magasból zuhant le egy 680 kilogrammos üveglap

Csak két ember, és csak könnyebben sérült meg, amikor New Yorkban 50 emelet magasságból lezuhant egy 680 kilogramm súlyú üveglap és miszlikbe tört az utca kövezetén.

Az eset a Bank of America még épülő manhattani tornyánál, a Bryant parkkal szemben történt: az 51. emelet homlokzatának egyik 1,5x4 méteres üvegeleme zuhant le. A kedden történt esetről szerdán adott ki közleményt a Tishman Construction Corp., a kivitelező cég.

A járókelők a park felé menekültek, amikor az üveg összetört az 54 emeletes, még csak 29 emelet magasságáig belakott irodaépület előtti járdán. A Sixth Avenue egyik tömbjét órákra le kellett zárni, amíg eltakarították az üvegtörmeléket.

A két sebesültet könnyebb sérülésekkel szállították kórházba.

New York építkezési felügyelete leállíttatta a munkát a toronyházon és eljárást indított a kivitelező ellen a biztonsági előírások elhanyagolása miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
Új csúcson az S&P, mindig index emelkedni tudott

Új csúcson az S&P, mindig index emelkedni tudott

Főként pozitív mozgásokat hozott a hétfő reggel Ázsiában, miután a piaci szereplők továbbra is meglehetősen bizonytalanok a kínai gazdaságélénkítő csomag részleteivel kapcsolatban, emellett ráadásul a deflációs félelmek is nőni kezdtek az országban a friss inflációs adatok láttán, ennek következtében pedig eséssel kezdi a hetet az olajár. Európában a tőzsdék a nap végére már pozitív képet mutattak. Gazdasági események szempontjából kimondottan eseménytelenül indult a hét. Amerikában Colombus-nap mellett is rekordon zárt az S&P500, de a többi főbb index is emelkedéssel kezdte a hetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×