eur:
400.87
usd:
367.48
bux:
74428.1
2024. október 15. kedd Teréz

Lövöldözés egy németországi fagyizóban

Az idillikus közép-németországi Rüsselsheim városka központjában lévő sétálóutcában lövöldözés volt egy olasz fagylaltozó teraszán. Hárman a helyszínen életüket vesztették egy további személy pedig életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba. A véres esemény háttere eddig ismeretlen.

A rendőrség még nem talált forró nyomot, noha a rajtaütésszerű támadás számos tanú előtt zajlott.

Egy görög férfi később elmondta, hogy a három áldozat a lövöldözés előtt békésen fagylaltozott azokkal a férfiakkal, akik váratlanul pisztolyt rántottak és több lövéssel végeztek velük.

A szemtanú látni vélte azt is, hogy az egyik gyilkos még tőrt is rántott, és a földön fekvő áldozatára támadt.

A kavarodásban a tetteseknek sikerült úgy kereket oldani, hogy olyan nyomot sem hagytak maguk után, amely alapján a rendőrség elindulhat.

Tény, hogy a három áldozat török állampolgár, az ugyancsak megölt idősebb nő német, akiről a hatóságok feltételezik, hogy csak véletlenül került a tűzvonalba. A nyomozók feltételezése szerint négyen voltak a támadók, akik valószínűleg kapcsolatban álltak áldozataikkal.

Noha a rüsselsheimi fagylaltozóban történt véres támadás háttere még homályos, több találgatás is lábra kapott, így egyesek bandaháborút emlegetnek, míg mások illegális fogadóirodákkal és az olasz maffiával hozzák összefüggésbe a történteket.

Tény, hogy a tanúk egybehangzó állítása szerint a tettesek úgymond "külföldi kinézésűek" voltak. Többen is állítják, hogy az egyik török áldozat a legdrágább luxusautók kategóriájába tartozó Maseratival közlekedett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
Új csúcson az S&P, mindig index emelkedni tudott

Új csúcson az S&P, mindig index emelkedni tudott

Főként pozitív mozgásokat hozott a hétfő reggel Ázsiában, miután a piaci szereplők továbbra is meglehetősen bizonytalanok a kínai gazdaságélénkítő csomag részleteivel kapcsolatban, emellett ráadásul a deflációs félelmek is nőni kezdtek az országban a friss inflációs adatok láttán, ennek következtében pedig eséssel kezdi a hetet az olajár. Európában a tőzsdék a nap végére már pozitív képet mutattak. Gazdasági események szempontjából kimondottan eseménytelenül indult a hét. Amerikában Colombus-nap mellett is rekordon zárt az S&P500, de a többi főbb index is emelkedéssel kezdte a hetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×