eur:
400.43
usd:
369.68
bux:
74127.83
2024. október 18. péntek Lukács

Nem lehet kizárni merényletek elkövetését Németországban

Berlinben a bűnügyi hivatal vezetője bejelentette, hogy Németország is a terroristák érdeklődésének középpontjában áll, ezért nem lehet kizárni merényletek elkövetését - következtet erre a bűnügyi hivatal a terroristák közleményeiből. Nemrég a belügyminiszter is óvott esetleges terrortámadásoktól.

A szövetségi bűnügyi hivatal elnöke úgy vélte, hogy Németországból legalább ötvenen készültek fel merényletek végrehajtására különböző afganisztáni és pakisztáni kiképzőtáborban.

A berlini Tagesspiegel cimű lap hétfői számában megjelent interjúban Jötrg Ziercke utalt arra is, hogy a terrorkiképzésben részesültek közül eddig alig tízen tértek vissza Németországba. Hozzáfűzte azt is, hogy jelenleg több mint kétszáz szélsőséges iszlám vallású gyanúsított ügyében folyik nyomozás.

Jörg Ziercke kiváltképpen a Saar-vidékről származó és iszlám hitre áttért Eric Bé esetére hívta fel a figyelmet, őt ugyanis mindenre elszántnak tartja a bűnügyi hivatal, és feltételezi róla, hogy még nem tért vissza a kiképzőtáborból. Eric Bé nemrég videoüzenetben merényletekkel fenyegette meg Németországot.

A német rendőrség tavaly ősszel elfogott három, pakisztáni kiképzőtábort megjárt férfit, akik bevallották, hogy gépkocsiba rejtett bombákkal támadásokat akartak végrehajtani repülőterek, valamint katonai és polgári célpontok ellen.

Jörg Ziercke a lapban kifejtette azt is, hogy egyre nagyobb veszély fenyegeti az Afganisztánba vezényelt német alakulatokat is. A közelmúltban több merényletet hajtottak végre az ország viszonylag békés északi térségében állomásozó német egységek ellen, és ezek során több német katona is életét vesztette.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.18. péntek, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×