eur:
391.07
usd:
366.41
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

A kormányt hibáztatja az antraxtámadásban meghalt férfi özvegye

Továbbra is az amerikai kormányt tartja felelősnek férje haláláért Maureen Stevens. Az asszony házastársa, Robert Stevens 2001 októberében halt meg a munkahelyét, az American Media Incorporationt ért antraxtámadás következtében.

Maureen Stevens továbbra is úgy gondolja, hogy az Amerikai Egyesült Államok kormánya felelős férje haláláért. Robert Stevens egyike volt a 2001. szeptember 11-i terrortámadást követő, antraxszal végrehajtott mérgezési hullám első öt áldozatának.

A férfi az American Media Incorporationnél dolgozott képszerkesztőként, és 2001 októberében halt meg, miután kinyitott egy antraxszal fertőzött levelet, és belélegezte a mérgező anyagot.

Özvegye egy floridai sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott: itt az ideje, hogy az Egyesült Államok elismerje férje halálában viselt felelősségét. Az asszony 2003-ban be is perelte a kormányt, 50 millió dollárt követelve kártérítésként.

Maureen Stevens hibáztatta a hadsereg marylandi kutatóközpontjának könnyelmű biztonsági szolgálatát, habár azóta sem bizonyosodott be, hogy a mérgező anyag onnan származott volna. Az özvegy szerint az amerikai kormány hanyag volt, mivel nem hozta meg a megfelelő biztonsági intézkedéseket a kutatóközpont védelmével kapcsolatban.

Itt dolgozott az antrax ellenanyagát kutatva Bruce Irvins mikrobiológus is, aki ellen az FBI is nyomozást indított, és aki a múlt héten öngyilkos lett azután, hogy megállapították felelősségét az ügyben.

Az antraxmérgezésekben további tizenhét ember vesztette életét országszerte. További 35 ezer ember szedett elővigyázatosságból antibiotikumokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×