eur:
391.12
usd:
366.57
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Újabb csapás érte az Airbust

A több európai ország együttműködésével gyártott Airbust újabb csapás fenyegeti. A jelek szerint füstbe ment az Egyesült Államokkal nemrég kötött több, mint kétmilliárd dolláros szerződés.

A Lufthansa amerikai partnere, a United Airlines a közelmúltban 42 új Airbust rendelt, összesen 2,3 milliárd dolláros értékben. A United Airlines most tájékoztatta az Egyesült Államok tőzsdei felügyelőbizottságát, hogy visszalép az üzlettől.

Ez közel 100 millió dollár veszteséget jelent az amerikai légitársaságnak, mert az Airbusszal kötött szerződés aláírásakor lefizetett foglalót nem kapja vissza.

Ezáltal érvénytelenné válik a megállapodás is, de ennek következtében az Airbus nyakán marad 42 A319-es és A320-as típusú utasszállítógép.

Az amerikai lépést az Egyesült Államok légiközlekedését tépázó válság váltotta ki, ugyanis az év eleje óta egyre kevesebben repülnek, ami súlyos anyagi hátrányt jelent mind a United Airlines, mind pedig a többi légitársaság számára.

A Lufthansa eddig 55 ezer alkalmazottat foglalkoztató amerikai partnere idén 7 ezer munkatársától válik meg és legalább 100 gépét üzemen kívül helyezi.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×