eur:
385.48
usd:
354.78
bux:
68159.94
2024. május 21. kedd Konstantin

Két holland hegymászót sikerült lehozni a K2-ről

Pakisztán északi részén eddig két holland hegymászót sikerült lehozniuk a mentőalakulatoknak a világ második legnagyobb hegyéről, a K2-ről a még pénteken eltűnt több mint tíz külföldi hegymászó közül.

Az eltunt alpinisták közül hárman dél-koreaiak, négyen pakisztániak, illetve nepáliak. Emellett egy szerb, egy ír, egy norvég és egy francia szerepel a listán.

A pakisztáni mentőalakulatok hétezer méter magasban rábukkantak egy olasz hegymászóra is, de helikopterük nem tudott leszállni, hogy felvegye a férfit. Három másik alpinistának a baleset után sikerült lejutni a bázisállomásra, de súlyos fagyási sérüléseket szereztek.

A K-2-es csúcs 250 méterrel alacsonyabb, mint a világ legmagasabb hegye, a Mount Everest, de a szakemberek szerint nagyobb erőpróbára készteti a hegymászókat.

Címlapról ajánljuk
A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×