eur:
388.37
usd:
360.69
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Mit jelképezhet a banán és a körte a vécé ajtaján?

Nem világos a helybéliek számára az egyik kínai városban kihelyezett szimbólumok 60 százaléka. Van olyan étterem, ahol banán és körte jelképezi a férfiakat és a nőket a toalett ajtaján, de még elvontabb volt az a hely, hol a vízesés és az eső szimbolizálja a két nemet.

Egy kínai étteremben banánt és körtét használtak szimbólumként a férfi és a női toalett ajtaján, így hozva zavarba a két ajtó között dönteni nem tudó vendégeket.

A étterem szimbólumai úgy kerültek az érdeklődés középpontjába, hogy a csencsoui városi tanács készíttetett egy felmérést, amelyből az derül ki, a városban kihelyezett szimbólumok 60 százalékának a jelentése nem világos a lakosok számára.

Az említett éttermet megfigyelő munktárs jelentése szerint tíz perc alatt tizenkét vendég hezitált az ajtók előtt, mielőtt be mert nyitni valamelyikbe. Egyikük azt mondta, nem volt benne biztos, melyik mit jelent, például a banán szerinte lehetne akár a sovány nők szimbóluma is.

De akadt a városban másféle fura vécészimbólum is: a férfiakat a vízesés, nőket az eső jelképezte egy másik étteremben.

A felmérés vezetője, Csang Liang közölte, hogy az önkormányzat a közérthetőség kedvéért szabályozni fogja a szimbólumhasználatot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×