eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Ledolgozta hátrányát McCain

Ledolgozta a népszerűségi mutatókban jelzett kilenc százalékos hátrányát John McCain, az amerikai republikánusok várható elnökjelöltje, aki az utóbbi időben személyes támadásokra helyezte a hangsúlyt a demokrata párti Barack Obamával vívott küzdelmében.

A Gallup közvélemény-kutató legújabb, hétvégi jelentése szerint McCain ugyanúgy 44 százalékos támogatottságot élvez, mint várható ellenfele, Barack Obama, aki július 26-án még kilenc ponttal vezetett előtte.

McCain korábban azt ígérte, hogy nem folyamodik a személyes támadásokhoz, ahhoz a taktikához, amelyet 2000-ben éppen ellene alkalmaztak akkori republikánus vetélytársa, George Bush emberei.

Ennek ellenére a minap kampánystábja egy internetes kampányhirdetésben öntelt, túlzásokra hajlamos messianisztikus alakként festette le Obamát, kifigurázva az illinois-i szenátor beszédeiből vett néhány fennkölt mondatot.

Egy másik alkalommal azért bírálta McCain a vetélytársát, mert az Németországban kihagyta az ott kezelt, háborúban megsebesült amerikai katonák meglátogatását, állítólag azért, mert nem vihette oda magával az őt kísérő tévéstábokat.

Egy tévés kampányhirdetés pedig azt sugallta, hogy Obama alig több egy ismert, de sekélyes médiafiguránál. A reklámfilmben az illinois-i szenátor nemrégiben tett külföldi körútján készült képeket vágtak össze két, elsősorban botrányaikkal a lapok címoldalára kerülő huszonéves hírességről, Britney Spearsről és Paris Hiltonról készült felvételekkel.

Obama szerint McCain kampánya cinikus fordulatot vett, és eltereli a választók figyelmét a valódi kérdésekről.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×