eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Tombol a tűzvész Antalyánál, repülőgépek is segítenek az oltásban

Török tűzoltók repülőgépek és helikopterek támogatásával próbálják feltartóztatni a lángokat, amelyek nem kevesebb mint 4 ezer hektár erdő megsemmisítésével fenyegetnek Antalya tartományban, a földközi-tengeri turistaparadicsomban. A turisták által látogatott területeket azonban nem veszélyeztetik a lángok.

Aydogan Türedi, az antalyai erdészeti igazgatóság szóvivője elmondta, a tűz veszélyesen közeledik Aszpendosz ókori görög amfiteátruma felé, amely 37 kilométerre fekszik Side mediterrán üdülőhelytől.

Antalya, amely az ókori görög civilizációnak a mai Törökország területén fekvő leggazdagabb műemlékeivel dicsekedhet, évente 7 millió vendéget fogad. A turisták többsége a nyári időszakban érkezik.

"Turistaövezeteket nem fenyeget a tűz, de közel van hozzájuk. A lángok annak a folyónak a közelében csaptak fel, amelyet a vendégek vadvízi evezésre (rafting) használnak" - mondta Türedi.

Öt falu lakosait már kitelepítették. Négyben közülük súlyos károkat okoztak a lángok, amelyeknek terjedését elősegíti a heves szél. Áldozatokról nem érkeztek jelentések, és egyelőre a tűzvész oka sem ismert.

Hét repülőgép és öt helikopter is segít az oltásban, de a heves szél és a rekkenő hőség nagyon megnehezíti a munkálatokat.

A szóvivő szerint kiterjedését tekintve a jelenlegi az egyik legnagyobb tűzvész Antalya történetében, ami pedig az általa okozott károkat illeti, a legsúlyosabbról lehet beszélni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×