eur:
389.41
usd:
363.26
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Háromszoros védelmi gyűrű Peking körül

Az olimpiára készülő Peking biztonsági szakemberei elhatározták: háromszoros védelmi gyűrűt építenek ki a sportesemények helyszínei körül. Ezek mindegyikén ellenőrzik az áthaladókat a játékok alatt.

Máris háborognak a pekingi szállítmányozási cégek, mert attól félnek, jelentősen lassíthatja járműveiket, ha lépten-nyomon ellenőrzik őket a rendőrök. A kínai hatóságok ugyanis azt tervezik: három védelmi gyűrűt is felállítanak az olimpia helyszínei körül, amelyek mindegyikén ellenőrzik az áthaladókat.

Az ellenőrzőpontokon átnézik az autókat és az iratokat is ellenőrzik a hatóság emberei.

Az olimpiát szervező ország hatóságai a terrortámadásoktól tartva már korábban közzétették azokat a szigorú szabályokat, amelyeket be kell tartaniuk a játékok nézőinek. A többi mellett korlátozzák a stadionokba bevihető folyadék mennyiségét.

A szervezőknek egy másik komoly problémával is meg kell küzdeniük: a légszennyezettséggel. Több sportoló a rossz pekingi levegő miatt mondta le olimpiai szereplését, ugyanis Kína fővárosában nem ritka, hogy ködként telepedik a városra a szmog.

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 18:38
×
×
×
×