eur:
389.57
usd:
363.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

"A környezetváltozás jót tehet Ronaldinhónak"

Hivatalossá vált, hogy a Milan labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Ronaldinho. A brazil világbajnok 2011-ig szóló szerződést kötött a lombard egyesülettel, így hosszú évek után ismét egy világklasszis futballista igazolt az olasz ligába.

Előre menekül az olasz foci - véli Dénes Tamás futballszakíró. Az InfoRádió munkatársa szerint a talján futball az elmúlt években lépéshátrányba került a spanyol és az angol mögött, mind a csapatok gazdasági helyzetét, mind a nézőszámot tekintve. A legnagyobb olasz klubok rájöttek: nem tudnak másképpen versenyben maradni, csak akkor, ha nagy pénzekért igazolnak világsztárokat.

Ezt célozzák az Internazionale és a Milan erősítései: az utóbbi klub a Barcelonától érkező Ronaldinho mellett leszerződtette már Flaminit az Arsenaltól, és még egy csatár megszerzésén fáradozik - mondta Dénes Tamás.

A futballszakíró szerint még bizonytalan, hogy jó döntés volt-e a brazil klasszis igazolása, hiszen jelenleg még a milánóiak sem tudják, hogy melyik Ronaldinhóval kötöttek szerződést: az igazi képességei szerint játszóval, vagy a barcelonai formáját mutatóval.

A Milan vezetői nyilván sokkal több információval rendelkeznek Ronaldinho valódi állapotáról, ők jobban tudják talán, hogy milyen formában van, mint a nagyközönség - magyarázta a futballszakíró. Ha fel lehet javítani a játékos fizikai állapotát, akkor képes lesz újra a régi színvonalon futballozni - jegyezte meg Dénes Tamás.

A szakíró szerint a környezetváltozás is jót tehet Ronaldinhónak, ebből a szempontból a Milan jó választás, hiszen ott mindig favorizálták a brazil labdarúgókat.

Dénes Tamás úgy véli: nem biztos, hogy a Milan költségvetésének pillanatnyi állapota határozza meg az igazolásait. A csapat pénzügyei nem állnak fényesen, mégis képes volt világsztárt vásárolni, a hírek szerint 20 millió euróért - mondta a szakíró.

Ma szerény költségvetésű klub nehezen tudja megvetni a lábát a világelitben: csak az a csapat tud tartósan sikereket elérni, amelynek sok jó játékosa van és nagyon sok pénzt tud elkölteni. Nem véletlen tehát, hogy a világ legnagyobb klubjai között nem nagy a fluktuáció - fűzte hozzá Dénes Tamás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 06:26
×
×
×
×