eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A bevándorlók között erősebb a házassági kötelék

A brit anyák gyerekeinek fele házasságon kívül születik, viszont a szigetországba érkező bevándorlóknál erősebben él a házasság szentségének eszméje - derül ki hivatalos brit adatokból.

A brit statisztikai hivatal adatai szerint egyre több gyerek születik házasságon kívül, és egyre kevesebben nevelkednek fel igazi családban, ahol az apa és az anya házasságban élnek.

A legtöbb brit fiatalt egy szülő neveli, míg például a szigetországba érkezett és letelepedett indiai származású anyák gyerekei közül csak 50-ből 1 nő fel nem hagyományos családban.

A bevándorlók közül egyébként az ázsiai családoknál a legvalószínűbb, hogy a gyerekek a hagyományos családmintát látva szocializálódnak. A bevándorló családoknál a születési szám is nagyobb: 4-ből 1 Nagy-Britanniában világra jött újszülött anyja külföldi származású.

1996-ban, egy évvel a Munkáspárt hatalomra kerülése előtt még csak a gyerekek 38,7 százaléka született házasságon kívül a brit anyától - ez az adat 2006-ban már megközelítette az 50 százalékot.

Szakértők szerint azok a fiatalok, akik házasságon kívül születnek, nagyobb eséllyel fognak rosszul teljesíteni az iskolában, rosszabb lesz az egészségi állapotuk és olyan problémákkal szembesülhetnek, mint munkanélküliség, kábítószerezés és bűnözés.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 15:46
×
×
×
×