eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Nem lehet kutyahúst enni Pekingben az olimpia idején

A pekingi városvezetés arra kérte a város szállodáit és éttermeit, hogy vegyék le menüjükről a kutyahúst az augusztusban kezdődő ötkarikás játékok idején.

A kutyahús fogyasztása főként Peking nagyszámú koreai kisebbsége körében népszerű, de elterjedt a kínai főváros más részein is. A helyiek azonban augusztustól 1 hónapig nem élvezhetik ez a kulináris élményt.

A pekingi élelmiszerbiztonsági hivatal múlt hónapban kiadott direktívájának értelmében ugyanis az ötkarikás játékokkal kapcsolatba hozható szállodák nem kínálhatnak vendégeiknek kutyahúsból készült ételeket, és bármilyen más kínai tradicionális gyógyhatású készítményen jól láthatóan fel kell tüntetni, ha az kutyahúst tartalmaz.

A pekingi éttermek is hasonlóan kutyahús tilalmat fognak bevezetni a több ezer külföldről érkező látogatóra való tekintettel. Peking szerint ezzel is azt akarják kifejezni, hogy a helyiek tiszteletben tartják a különböző kultúrák eltérő étkezési szokásait.

A direktíva azt "javasolja" az éttermek vezetőinek, hogy az olimpia idejére vegyék le menüjükről a kutyahúsos ételeket, arról azonban nem tesz említést, mi legyen a Kínában szintén népszerű szamárhússal.

A szintén kutyahúskedvelő dél-koreaiak a nyugati kritikák hatására az 1988-as szöuli olimpia idejére betiltották a háziállat húsából készült ételeket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×