eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Eszkalálódik a félelem Amerikában

Az Egyesült Államok legfelsőbb bírósága csütörtökön kimondta: az amerikaiaknak joguk van önvédelem és vadászat céljából fegyvert birtokolni. Az InfoRádiónak nyilatkozó Amerika-szakértő szerint az állásfoglalás nem változtat sokat az amerikaiak életén, mivel a lakosság többségének már van fegyvere.

A fegyverviselés 18. században gyökerező, az alkotmányban is szentesített jogát vizsgálta most felül az amerikai legfelsőbb bíróság, amelynek csütörtöki állásfoglalása értelmében az amerikaiaknak joguk van önvédelem és vadászat céljából fegyvert birtokolni.

A telepesek a 17. században természetesnek találták, hogy fegyverrel védjék meg magukat, ezt akkoriban az alkotmány is rögzítette - mondta az InfoRádiónak Frank Tibor Amerika-szakértő.

Az ELTE Amerikanisztikai Intézetének igazgatója hozzátette: az egyszerű beszerzésnek köszönhetően az amerikai otthonok jelentős részében már van fegyver.

Az emberek félnek, és főleg a nagyvárosokban berendezkedtek egyfajta önvédelmi helyzetre, ezért készséggel vásárolnak fegyvereket - fejtette ki a szakértő. Frank Tibor szerint az amerikai társadalomban eszkalálódik a félelem és a fegyver utáni vágy, mert az amerikaiak többsége úgy véli: fegyverrel szemben csak fegyverrel tudják megvédeni magukat.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×