eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Megszöktek a rabok, miután felgyújtották a börtönt

Könnyebben megsérült 18 illegális bevándorló, 14-en pedig megszöktek, amikor emigránsok egy csoportja felgyújtotta vasárnap a Párizs melletti Vincennes menekültközpontot.

Az indulatok a hét végén szabadultak el Franciaország legnagyobb illegális bevándorlókat őrző központjában - ahol a múlt héten még 294 embert tartottak fogva -, azt követően, hogy szívroham következtében meghalt egy 41 éves tunéziai menekült. Bár az első boncolási és orvosi eredmények kizárják a külső beavatkozás lehetőségét, a dühös fogvatartottak tiltakozásul meggyújtották matracaikat, ennek következtében pedig a két központi épület is kigyulladt.

A tűz eloltásához 150 tűzoltónak kellett felvonulnia, a menekülteket pedig a közeli iskolákban helyezte el a rendőrség.

Az esetet követően megszólaló Cécile Dufrot, a francia zöldek főtitkára szerint a vasárnapi tűz a kormány bevándorlókkal kapcsolatos politikája következtében kialakult megalázó és embertelen helyzet következménye, egy zöldpárti parlamenti képviselő pedig azt követelte, hogy alaposabban vizsgálják ki a tunéziai bevándorló halálát.

Franciaországból egyre több illegális bevándorlót toloncolnak ki a hatóságok. A bevándorlási miniszter által a múlt héten bejelentett adatok szerint az idei év első hat hónapjában összesen 14 ezer 660 embert zsuppoltak haza, 80 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

A Novo Nordisk által végzett tanulmány szerint a Wegovy nevű gyógyszerét szedő betegek négy év elteltével átlagosan 10%-os súlycsökkenést értek el. Megnéztük, mekkora volt az internetes keresési érdeklődés a Wegovy iránt az elmúlt években és napokban világszerte, valamint Magyarországon. Emellett megnéztük azt is, hogyan teljesít a Google-keresésekben a Wegovy konkurense.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×