eur:
388.61
usd:
360.44
bux:
68518.37
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Gyilkos szülők, áldozattá váló gyermekek

Nagy-Britanniában minden héten gyilkosság áldozata lesz egy gyermek. A szigetországban tavaly óta csaknem 30 százalékkal emelkedett a tíz év alattiak ellen elkövetett erőszakos cselekmények száma.

Egyetlen év alatt 38-ról 49-re emelkedett azon tíz év alatti gyermekek száma, akik gyilkosság áldozatává váltak Nagy-Britanniában. A gyermekeket a leggyakrabban saját rokonaik, például a szüleik ölik meg, esetleg édesanyjuk vagy édesapjuk élettársa.

Sokan vannak, akik áldozattá válásuk előtt kapcsolatba kerülnek a szociális hálózat munkatársaival, azaz a tragédia megelőzhető lenne, ha a szakemberek felismernék a gyermekek problémáinak súlyosságát.

A 2000-ben elhunyt Victoria Climbie-t például, jelentősen elhanyagolták a szülei, mielőtt a kislány áldozattá vált. A kislány szintén találkozott a szociális szolgálat munkatársaival, hiszen folyamatosan bántalmazták, ennek ellenére nem kapott megfelelő segítséget.

Az sem ritka a szigetországban, hogy egészen kis, egy év alatti gyermekeket bántalmaznak szüleik.

A legfrissebb statisztikák szerint az áldozattá váló gyermekek 47 százaléka találkozik a szociális szakemberekkel, és minden tizenkettedik szerepel a veszélyeztetett gyermekek listáján.

Címlapról ajánljuk

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 16:25
×
×
×
×