eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Youtube-on lehet kérdőre vonni a miniszterelnököt

A brit politikusok többek között arról híresek, hogy igyekeznek lépést tartani a technikai fejlődéssel, így próbálva elérni minél több szavazót. Ezúttal a népszerűtlen kormányfő, Gordon Brown nyit a polgárok felé úgy, hogy a Youtube-on válaszolja meg a neki feltett kérdéseket.

Gondon Brown megreformálta a brit politika hagyományos elemét, a miniszteri kérdések óráját, amelynek keretében a kormányfő köteles kiállni a képviselők elé, és reagálni azok kérdéseire, kritikáira. A brit miniszterelnök úgy gondolta, hogy ezentúl nem csak a parlamenti képviselők, hanem az emberek is kérdőre vonhatják - az interneten keresztül.

A Downing Streeten működő brit miniszterelnöki hivatal már korábban elindította saját videócsatornáját a legnépszerűbb videómegosztó honlapon, a Youtube-on, ahol most az állampolgárok közvetlenül Gordon Brownnak tehetik fel kérdéseiket.

Az elmúlt hetekben jelentős népszerűségvesztéssel szembesülő Brown június végén egy videóüzenetben azokra a kérdésekre fog válaszolni, amelyek a legtöbb szavazatot kapják az oldalon.

A munkáspárti vezetőt sok kritika érte, hogy elődjétől, Tony Blairtől eltérően nem tudja megszólítani a fiatal választókat, és nem használja ki a modern technika előnyeit. Az ellenzéki konzervatív párt vezetője, David Cameron, aki nemrég még a reggeliző asztalától jelentkezett élő webkamerás közvetítésben, azzal gúnyolta ki Gordon Brownt, hogy ő a "digitális korszak analóg politikusa".

A brit kormányfő most arra kéri az érdeklődőket, hogy elsősorban a globalizáció, a klímaváltozás, az egészségügy, a munka és a lakáspiac témáját érintő kérdéseket tegyenek fel neki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×