eur:
399.05
usd:
364.86
bux:
0
2024. október 10. csütörtök Gedeon

Ukrajnában erős a nemi diszkrimináció

Egy felmérés szerint Ukrajnában a férfidominancia szintje megközelíti az arab országokéban tapasztalhatót, és a nemi alapú megkülönböztetés jelen van az élet minden területén.

A kijevi központú Távlati Kutatások Nemzetközi Központjának a Podrobnosztyi című hírportál által közölt kutatási adataiból kiderült: az ukrán álláshirdetések 60 százalékát kizárólag férfiak számára teszik közzé.

Maxim Boroda, a központ szakértője emlékeztetett: például a 450 tagú ukrán parlamentnek mindössze 34 női képviselője van.

A kutató azt mondta: az ukrán női alkalmazottak bére átlagosan 30 százalékkal alacsonyabb, mint a férfiaké.

Szólt arról is, hogy nem hivatalos adatok szerint a rendőrségi bejelentések 30-40 százaléka a nők ellen elkövetett családon belüli erőszakkal kapcsolatos.

Az internetes lap úgy tudja, hogy Maxim Boroda az egyik szerzője a nemi alapon történő megkülönböztetés elleni ukrán törvény tervezetének, amelynek elfogadása esetén a nemi diszkrimináció büntetőjogi felelősségrevonást vonhatna maga után.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.10. csütörtök, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×