eur:
389.47
usd:
361.56
bux:
68408.52
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Válogathatnak az állásajánlatok között az ipari tanulók

Németországban az ezredforduló óta először haladja meg az ipari tanulók számára felkínált állások száma a szakközépiskolákból kikerülő fiatalokét. A német ipari és kereskedelmi kamara szóvivője szerint a gazdasági fellendülés végre érezteti hatását az ipari tanulók körében.

A szakközépiskolákból kikerülő fiatalok általában a nyáron kezdik el keresni az elhelyezkedési lehetőséget, de a kézművesek szervezetének szóvivője elmondta, hogy a legjobb eredményt elért jelentkezők közül sokan máris tudják, hogy ősztől melyik vállalatnál lesznek ipari tanulók.

Tény, hogy hét év óta először haladja meg az álláskínálat száma az ipari tanulókét, és így remény van arra, hogy ősztől minden fiatal gyakorlati szakképzésben részesülhet.

Ennek ellenére az ipari tanulókat foglalkoztató cégek továbbra is válogatósak, és ha tehetik, csak a legjobb eredményt elérő jelentkezőkkel kötnek több évre szóló szerződést. Az ipari és kereskedelmi kamara értesülése szerint kiváltképpen a matematika és a természettudományok terén magasak a kívánalmak, de a felvételi vizsga során fontos szerepet játszik a jelentkezők szakmai elkötelezettsége is.

Az álláskínálatok emelkedése azon fiatalok előnyére is válik, akik tavaly ősszel nem tudtak ipari tanulóként elhelyezkedni, és átmeneti munkákból tartották fenn magukat.

Hanganyag: Vincze András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Fontos sávban a forint

Fontos sávban a forint

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×