eur:
399.06
usd:
364.72
bux:
74011.67
2024. október 10. csütörtök Gedeon

Michelle Obama: előny vagy hátrány a férje számára?

A demokrata elnökjelöltségért küzdő Barack Obama felesége egyre nagyobb szerepet kap férje kampányában, ám lehet, kínos kijelentései csökkentik a férje esélyeit Hillary Clintonnal szemben.

Nagy esély van arra, hogy 2009. január 20-án egy színes bőrű elnök fog felvonulni a washingtoni Capitolium lépcsőjére, karján egy szintén színes bőrű first ladyvel, és leteszi az elnöki esküt.

Barack Obama felesége, Michelle már jól érzi, hogy milyen lehet egy egyszobás lakásban felnövő szegény nőnek a Fehér házba való költözésre. A 44 éves sikeres ügyvédnő ugyanis már a "ha" helyett előszeretettel használja a kifejezést: "amikor elérjük a Fehér házat".

Pedig kezdetben még abban is kételkedett, hogy férjének el kell fogadnia a Demokrata Párt felkérését az elnökjelöltségre.

Michelle Obama eddigi élete már magában egy sikertörténet - és az is marad, még akkor is, ha nem lesz belőle first lady. Ösztöndíjasként "végigsöpört" két nagy presztízsű amerikai egyetem jogi karán, a Princetonon és a Harvardon (utóbbin találkozott a férjével), majd egy jól menő chicagói ügyvédi irodában kamatoztatta tudását - és hizlalta az Obama-család pénztárcáját.

A férje kampányában egyre nagyobb szerepet kapó intelligens és sikeres nő azonban nem biztos, hogy kikövezi Barack Obama útját a Fehér házba. Számtalanszor emlegeti ugyanis azt, hogy élete során mennyi hátrányt kellett elszenvednie bőrszíne miatt, és ezzel nem kifejezetten segíti az amerikai társadalom fehér és fekete közösségének egymáshoz való közeledését.

Ráadásul legutóbb férje kampánycsapatának nagy megrökönyödésére kijelentette: most érzi először magát büszkének hazájában. Szakértők szerint az efféle őszinteség elrettentheti azt az amerikai munkásréteget, amelynek a támogatása elengedhetetlen Obama győzelméhez.

Címlapról ajánljuk
Hogy jött össze ekkora költségvetési többlet? Az elemző elmagyarázza

Hogy jött össze ekkora költségvetési többlet? Az elemző elmagyarázza

Az elmúlt 23 év második legnagyobb költségvetési többlete jött össze idén szeptemberben, a Pénzügyminisztérium előzetes gyorstájékoztatója szerint ugyanis több mint 234 milliárd forintos pluszt mutatott a kilencedik hónapban az államháztartás egyenlege. Az InfoRádó Csiki Gergelyt, a Portfolio elemzőjét kérdezte a számok hátteréről.

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.10. csütörtök, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Itt az új történelmi csúcs Amerikában

Itt az új történelmi csúcs Amerikában

Az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk ma, a kínai piacon folytatódott a stimulus-rali utáni korrekció, míg mas ázsiai piacok emelkedtek. Ami az európai tőzsdéket illeti, itt szintén vegyes mozgások látszottak a nap első felében, majd délutánra elkezdett javulni a hangulat. Megérkezett ma a Fed jegyzőkönyve, amiből kiderült, hogy a szeptemberi 50 bázispontos kamatvágás során nem volt teljes az egyetértés a döntéshozók között azzal kapcsolatban, hogy mennyire legyen agresszív a csökkentés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×