eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Küszöbön áll az új kaukázusi háború?

Abházia kész egy esetleges grúz katonai támadás visszaverésére - hangsúlyozta a szakadár köztársaság védelmi minisztere.

Merab Kicsmaria közölte: orosz katonai értesülések szerint Tbiliszi külföldi szakértők bevonásával hadműveleti tervet készített Abházia lerohanására, és az elképzelés kivitelezésére tett kísérlet akár napok belül várható. A grúz vezetés minden alap nélkülinek és provokációnak nevezte ezt a híresztelést.

Oroszország éppen egy Abházia ellen készülő grúz katonai akcióra hivatkozva növelte a Grúziától levált köztársaságban állomásozó csapatainak létszámát. Tbiliszi és a Nyugat államai tiltakoztak a katonai művelet ellen.

Néhány hete az keltett konfliktust a térségben, hogy Abházia felett lelőttek egy grúz pilóta nélküli felderítő repülőgépet (UAV). Tbiliszi azt állítja, hogy egy orosz vadászgép semmisítette meg a szerkezetet, ennek alátámasztására egy videofelvételt is nyilvánosságra hozott, amelyen egy jelzések nélküli MiG-29-es vadászgép indít rakétát egy UAV ellen.

Oroszország és Abházia is tagadja, hogy orosz gép lőtte volna le az UAV-t, utóbbi azt állítja, hogy saját légvédelme semmisítette meg a felderítő gépet.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×