eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Obama főtanácsadói szerepet szán Al Gore-nak

Barack Obama, az amerikai Demokrata Párt elnökjelölt-aspiránsa bejelentette: fontolgatja, hogy ha megnyeri az elnökválasztást, akkor felkéri főtanácsadójának Al Gore egykori alelnököt.

Az illinoisi szenátor egy kampányfórumon beszélt arról, hogy Gore fontos szerepet játszana a klímaváltozással kapcsolatos elnöki politikájának alakításában, sőt a kérdésben jelenleg is konzultál vele.

Obama hangoztatta: "megígérhetem, hogy Al Gore a tárgyalóasztalnál ül majd, és központi szerepet játszik ennek a problémának a rendezésében".

Gore személye, illetve a vele kapcsolatos konzultáció azért került az érdeklődés középpontjába, mert sokan találgatják, hogy a Demokrata Párton belül, az elnökjelölti vetélkedésben kit támogat majd, Obamát vagy Hillary Clintont.

Gore Bill Clinton mellett volt alelnök. Egyike a legbefolyásosabb szuperdelegátusoknak, és ezért fontos szerepe lesz a párt elnökjelöltjének megválasztásában.

Gore, aki pártján belül nagy tekintélynek örvend, a 2000. évi elnökválasztáson alulmaradt a republikánusok akkori jelelöltjével, a jelenlegi elnökkel George Bush-sal szemben. A politikust tavaly Nobel-békedíjjal jutalmazták a klímaváltozás elleni küzdelem terén elért eredményeiért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×