eur:
387.67
usd:
357.03
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Újabb szerencsétlenség érte a trónfosztott Sasokat

Összeütközött és lezuhant két F-15-ös amerikai vadászgép a Mexikói-öbölnél; a két pilóta még időben katapultált, és sikerült is kimenteni őket a tengerből, ám egyikük később belehalt sérüléseibe.

Az amerikai légierő közölte: az F-15C típusú gépek (becenevük Eagles, azaz Sasok) gyakorlórepülésen vettek részt, amikor eltűntek a radarokról.

Az F-15-ös első példányait 1979-ben rendszeresítették az amerikai légierőnél. Az F-15-ös flotta jelentős részét az utóbbi hónapokban alaposan átvizsgálták, miután tavaly novemberben Missouri államban gyakorlórepülés közben lezuhant egy F-15C. A vizsgálat időtartama alatt mintegy 700 F-15-ös repülését tiltották le.

Az F-22 Raptor szolgálatba állításáig az F-15-öst tartották a világ legjobb vadászgépének, a típusnak jelenleg is jelentős a szerepe az amerikai légévdelemben.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×