eur:
400.11
usd:
361.98
bux:
73059.71
2024. október 2. szerda Petra

Sarkozy erős afgán hadsereget akar

A francia elnök szerint az önálló afgán hadsereg létrehozása a kulcsa az afganisztáni nemzetközi erőfeszítések sikerének.

Nicolas Sarkozy, aki váratlanul érkezett Kabulba, azután beszélt erről, hogy látogatást tett az országban szolgálatot teljesítő francia katonák bázisán.

Az államfő tárgyalt Hamid Karzai afgán elnökkel és Dan McNeill amerikai parancsnokkal, aki a NATO vezette, 40 ezer fős nemzetközi biztonsági erőket irányítja.

Az elnököt elkísérte útjára a védelmi miniszter, valamint az emberi jogi államtitkár és a helyszínen csatlakozott hozzá az Indiából érkezett Bernard Kouchner külügyminiszter.

Franciaország 1300 katonával vesz részt a NATO-parancsnokság alatt álló afganisztáni nemzetközi biztonság erő munkájában. A francia kontingens kizárólag Kabulban teljesít szolgálatot.

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: Irán maga lépett akcióba, és ez az eszkaláció irányába mutat

Izrael nem számított az iráni csapásra, Teherán viszont nem akart nagyobb támadást indítani – értékelte az újabb közel-keleti konfliktust Kis-Benedek József. A biztonságpolitikai szakértő beszélt arról is, hogy Irán a Nyugat által eddig nem ismert rakétákkal támadott, amelyek nagyon gyorsan elérték Izrael területét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×