eur:
390.61
usd:
364.86
bux:
68229.36
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Magyar szál a szlovákiai uráncsempészetben

Veszélyes radioaktív anyagot foglalt le a szlovák rendőrség az ország keleti részén. Az ügynek magyar szálai is vannak.

A SITA hírügynökség értesülése szerint a szervezett bűnbandára szerdán csapott le a szlovák rendőrség az ország keleti végein.

Az eddigi információk szerint két férfi nagyjából egy kilogramm radioaktív anyagot, feltehetően dúsított uránt akart eladni.

A szervezett bűnözés elleni hatóság emberei többhónapos előkészület után csaptak le a bűnözőkre.

A szlovák szervek mindvégig együttműködtek a magyar hatóságokkal, az egyik embert magyar területen fogták el.

A SITA hírügynökség értesülése szerint feltehetően Ukrajnából vagy Oroszországból csempészték be a veszélyes anyagot Szlovákiába.

Jana Tekelyová, Szlovákia legfőbb ügyészségének szóvivője közölte, hogy a radioaktív anyagot biztonságosan elhelyezték, a lakosságot semmilyen veszély nem fenyegeti.

A rendőrség a vizsgálat befejezéséig teljes hírzárlatot rendelt el - közölte a főügyészség szóvivője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Fontos üzenetet kapott a magyar kormány a hitelminősítőtől

Fontos üzenetet kapott a magyar kormány a hitelminősítőtől

Magyarországnak hiteles költségvetési menetrendre van szüksége a jelenleg érvényben lévő adósbesorolásának alátámasztásához - nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek Gabriel Forss, az S&P Global Ratings elemzője. A hitelminősítő szerint a kormány által nemrég meghirdetett költségvetési csomag azt támasztja alá, hogy a kabinet komolyan veszi a fiskális helyzet megoldását és alapforgatókönyvükben azzal számolnak, hogy 2024 későbbi szakaszában egy hiteles konszolidációs csomagot jelent be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×