eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Pervez Musarraf újabb öt évre elnök lehet

A pakisztáni választási bizottság szombaton ratifikálta Pervez Musarraf elnökké választását újabb 5 éves ciklusra, megnyitva az utat a tábornok civil vezetővé válása előtt - jelentette be a bizottság szóvivője.

Pervez Musarrafot a pakisztáni parlament választotta meg októberben újabb mandátumára, de az ország legfelsőbb bírósága nem fogadta el az eredményt, miután számos panasz érkezett a testülethez a rivális jelöltektől arra hivatkozva, hogy a pakisztáni alkotmány eltiltja a katonatiszteket az elnökválasztásban való részvételtől.

November 3-án azonban Pervez Musarraf rendkívüli állapotot vezetett be az országban, és eltávolította azokat a bírákat, akik az ő jelöltségét ellenezték.

Pénteken az új összetételű legfelsőbb bíróság megerősítette Musarrafnak a jelöltséghez való jogát és utasította a választási bizottságot, hogy hitelesítse a szavazás eredményét.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×