eur:
389.24
usd:
363.84
bux:
68226.98
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A szexuális életünkre is kíváncsi az unió?

Az Európai Parlament azt tervezi, hogy egységesíti a kontinensen a népszámlálási kérdőíveket. Az új változatra azonban többek az orwelli jelzőt használják, mert szerintük a közösség még az emberek szexuális életét sem tekintené tabunak.

Az Európai Unió azt ugyan tagadja, hogy a polgárok szexuális életében kutakodna, a kérdőíven azonban olyan kérdéseket is szerepeltetne, amelyek az élettársi kapcsolatokat térképeznék fel.

A felmérés egységesítésére a közösség szakemberei szerint a szociálispolitika döntések megfelelő előkészítése miatt van szükség.

A kérdőíven a többi mellett rákérdeznének az állampolgárságra, a család nagyságára és a nemzetiségre is. Emellett a statisztikusok kíváncsiak arra is, hogy van-e a megkérdezett háztartásában számítógép, hány autója van, és milyen egyéb értéktárgyakat birtokol.

Túlságosan tolakodó kérdések

A családi állapotra vonatkozó kérdések közé - az eddigiektől eltérően - bekerülnének azonban azok is, amelyek az élettársi kapcsolat meglétére és annak kezdetére kérdeznének rá.

A brit Függetlenség Párt politikusai úgy vélik: ezek a kérdések túlságosan tolakodóak. Õket egy orwelli világra emlékezteti az, ha a hatóság az emberek szexuális élete után érdeklődnek.

Az unió szakemberei azonban azzal érvelnek: a kérdésekre azért van szükség, mert az élettársi kapcsolat manapság igen elterjedt, de míg a házasságban élők számát eddig ismerték a statisztikusok, a modern kapcsolatban élőket nem tudják számon tartani, pedig a népesedési adatok becslése megkövetelné ezt.

Rámutatnak azonban, hogy az emberek szexuális életére nem kíváncsiak, erre vonatkozó kérdéseket nem is szerepeltetnének a kérdőíven.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×