eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz

"A magyaroknak átlagon felüli jogaik vannak Szlovákiában"

A Szlovák Nemzeti Párt elnöke szerint a Magyar Koalíció Pártját a MOL és a Slovnaft pénzeli. Ján Slota szerint szükség lenne egy újabb olajfinomító építésére.

A magyarellenes kijelenéseiről ismert politikus ezúttal pártja kibővített elnökségi ülése után nyilatkozott. Kijelentette: a Magyar Koalíció Pártját Világi Oszkár és a magyar tulajdonban lévő Slovnaft pénzeli.

Állítását azonban nem tudta alátámasztani, csupán utalt rá, hogy Világi Oszkár, a Slovnaft vezérigazgatója korábban az MKP vezetőségének a tagja volt.

Ján Slota szerint, ha lehetőségük volna belenézni a cég egy osztrák bankban elhelyezett számláiba, sok minden kiderülne.

Versenyt akarnak

A Szlovák Nemzeti Párt mindent megtesz azért, hogy Szlovákiában további olajfinomító jöjjön létre, mely ellensúlyozná a Slovnaftot - mondta Ján Slota.

A nemzetiek azt szeretnék, ha konkurencia lenne a szlovákiai olajpiacon, nem pedig monopolhelyzet. A Szlovákiai Nemzeti Párt határozottan ellenzi, hogy az állam a Slovanftnak adja el a stratégiai üzemanyagtartályokat.

Magyarok kiemelt helyzetben?

A kisebbségek helyzetéről szólva Ján Slota megismételte korábbi állítását, miszerint a magyaroknak átlagon felüli jogaik vannak Szlovákiában.

A nemzetiek elnöke úgy véli, miközben a magyar kisebbség standardon felüli jogokat élvez, az előző, Dzurinda-kormány a többi kisebbséget éveken keresztül elhanyagolta.

A politikus erről a Szlovákiába érkező Hannes Swoboda EP-képviselőt is meg akarja győzni, aki a szlovákiai kisebbségek helyzetét jön felmérni az országba - nyilatkozta a nemzeti párt elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Egyre feszültebb a viszony Ukrajna és fontos szövetségese között - Háborús híreink vasárnap

Egyre feszültebb a viszony Ukrajna és fontos szövetségese között - Háborús híreink vasárnap

Az Ukrajna által javasolt béketerv, valamint a fekete-tengeri gabona-egyezmény felélesztésére irányuló legújabb ENSZ-javaslatok "nem reálisak" - mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter; Volodimir Zelenszkij közben szombaton lengyelországi látogatása során kitüntetéseket adott át két lengyel önkéntesnek, de nem találkozott hivatalos személyekkel a Kijev és Varsó között a gabonaimport miatt feszült viszony közepette. A fronton közben tovább folynak a harcok, Ukrajna arról számolt be, hogy áttörték az orosz védelmi vonalakat az ország déli részén fekvő Zaporizzsja térségében. Kilenc ember meghalt és 16 megsebesült, köztük két tábornok, az ukrán katonai hírszerzés vezetője szerint egy ukrán légicsapásban, amely Oroszország fekete-tengeri haditengerészeti parancsnokságát érte a Krímnél. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×