eur:
389.59
usd:
357.64
bux:
73097.57
2024. július 22. hétfő Magdolna

Gyufával játszó gyerek okozta az egyik kaliforniai tüzet

Kaliforniai illetékesek szerint egy kisfiú beismerte, hogy köze volt a több százezer ember kitelepítésével és súlyos anyagi kárral járó kaliforniai bozóttüzekhez. A szél miatt megállíthatatlanul terjedő tűzben több ezer otthon égett le. A rendőrség közölte, hogy a vallomás után hazaengedték a gyereket.

Amerika szinte egy hétig másról sem beszélt, csak a kaliforniai tüzekről. Saját házuk pusztulásáról tudósító riporterek anyagai, az egyszerű emberek sorsában osztozni kényszerülő sztárok interjúi és a másokat ruhákkal és szállással kisegítő idegenekről szóló történetek uralták a híradásokat.

Most kiderült, hogy az egyik tűzesetért egy gyufával játszó kisfiú lehet a felelős.

Veszélyes játék a bozótban

A Los Angeles-i rendőrség szerint egy fiatalkorú elismerte, hogy ő okozta az október 21-e után elharapózott tüzet, amikor játék közben véletlenül meggyulladt a bozót. A várostól északra kitört tűzben 63 otthon pusztult el, és 153 négyzetkilométernyi terület égett le. Az anyagi kárt hét és fél millió dollárra becsülik, és az oltás során 3 lakos és egy tűzoltó is megsebesült.

A fiút hazaengedték a szüleihez, és a fejleményről értesítették az ügyészséget.

Egy helyen még mindig oltják a lángokat

A Los Angelestől a mexikói határig Kalifornia jelentős részét felégető tűz miatt eddig már öt embert vettek őrizetbe gyújtogatás miatt. A hatóságok szerint azonban nekik nincs közük a nagyobb tüzekhez.

Az öt különböző helyen pusztító lángok elleni harcban négy tűzfészket már sikerült felszámolni, de még szerdán is folytatódott egy területen az oltás.

A katasztrófa eddig mérlege 14 halott és 1800 elpusztított otthon.

Közben a rendőrség egy másik feltételezett gyújtogatót keres egy, a kaliforniai Orange megyében fellobbant tűz miatt. A hatóságok egy Ford furgon vezetőjével akarnak beszélni. A kocsit a tűz kezdete előtt látták a helyszínen. A nyomravezetőnek 285 ezer dollár jutalmat ígértek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Magyarics Tamás: az idő nem a demokratáknak dolgozik, Kamala Harrisen kívül nincs komoly jelölt

Magyarics Tamás: az idő nem a demokratáknak dolgozik, Kamala Harrisen kívül nincs komoly jelölt

Ugyan szóba jött néhány demokrata kormányzó neve lehetséges elnökjelöltként, egy kivételével nem ismertek országosan, pár hét alatt pedig nem lehet felépíteni senkit – mondta az InfoRádióban az ELTE emeritus professzora. Magyarics Tamás hozzátette: Kamala Harris valószínűleg már a konvenció szavazásának első körében megszerzi az elnökjelöltséghez szükséges támogatottságot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hathetes csúcsra rántották a forintot

Hathetes csúcsra rántották a forintot

Se az üzemanyagválság esélye, se Joe Biden visszalépése, se a váratlan kínai kamatvágás nem mozgatta meg péntek estéhez képest hétfő reggelig a forintot, a 390-es szint közvetlen közelében kezdte a hetet az euróval szemben. Aztán volt egy forintgyengülés reggel, de utána éles fordulatot láttunk, és hétfő délre már hathetes csúcsra kapaszkodott a magyar fizetőeszköz 389,5-nél. Kedden az MNB a Portfolio felmérése szerint folytatja majd a kamatcsökkentési sorozatát: óvatos, 25 bázispontos vágást hajthat végre, ez lehet magyar szempontból az egyik fő esemény a héten.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×