eur:
385.17
usd:
354.39
bux:
68251.01
2024. május 21. kedd Konstantin

Embervadászat folyik a Keresztapa ellen - videóval!

Az olaszországi Taorminában látták az Egyesült Államok tíz legkeresettebb bűnözőjének egyikét, James "Whitey" Bulgert. A ma már 78 éves férfit az amerikai szervezett bűnözés egyik vezetőjének tartja az FBI.

Valóságos embervadászat indult Olaszországban a 78 éves James "Whitey" Bulger ellen, akit 12 éve köröznek az Egyesült Államokban 18 rendbeli gyilkosság és egyéb erőszakos és törvénytelen cselekmények, a többi között maffia működtetésének vádjával. A Keresztapa fejére 1 millió dolláros (182 millió forintos) vérdíjat tűzött ki a Szövetségi Nyomozóiroda.

A bostoni Winter Hill Gang vezetőjeként hírhedtté vált férfit most az olaszországi Taormina városában látták, mi több, fényképek és videófelvétel is készült róla - utóbbit az FBI honlapjára kattintva meg is nézheti!

A felvételeket az amerikai kábítószerellenes-ügynökség egyik munkatársa készítette idén áprilisban, nyaralás közben. "Egész nyáron keményen dolgoztunk, hogy a nyomára bukkanjunk, miután az FBI ügynökei megmutatták a képeket" - jelentette ki Santino Giuffre, a messinai városi rendőrség vezetője.

Ennek érdekében rejtett kamerákkal felszerelt beépített ügynökök egész hada lepte el Szicília szigetét, miközben folyamatosan ellenőrizték a bárokat, szállodákat és éttermeket Olaszország összes nagyvárosában.

Ezen az FBI által korábban készített felvételen a maffiafőnök látható.


"Eddig még nem tudtuk levadászni, de a kutatás folytatódik. Szerintünk Bulger csak vakációzni jött Taorminára és szerintünk már tavasszal el is utazott. De vizsgáljuk a szicíliai kapcsolatait" - mondta Santino Giuffre.

James Bulgert ezt megelőzően 2002-ben, Londonban látták utoljára, a város központjában lévő Piccadily Circus-ön. A maffiafőnök azután hagyta el az Egyesült Államokat, hogy fülest kapott arról: nagy erőkkel keresik.

A bostoni gengszter az FBI szerint Floridában, Kanadában, Írországban és Nagy-Britanniában rejtett el jelentősebb mennyiségű készpénzt.

Egyes hírek szerint James Bulger adta az alapot Marton Scorsese A tégla című Oscar-díjas filmjéhez, melyben a maffiózót Jack Nicholson játssza.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Hogyan állta a sarat a bezuhanó energiaár-környezetben az Alteo?

Hogyan állta a sarat a bezuhanó energiaár-környezetben az Alteo?

A jelentős energiapiaci árcsökkenés bár meglátszott az Alteo első negyedéves eredményén és az egy évvel ezelőtti rekord profittól messze elmaradó adózott eredményről számolt be a társaság, azonban az energiaválság előtti időkben tapasztalt eredményekhez képest kifejezetten magas számokat közölt a vállalat. Ez összességében abba az irányba mutat, hogy az Alteo eredményessége a 2022-es energiaárrobbanás előtti időkre jellemzőnél magasabb szinten alakult.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×