eur:
387.07
usd:
358.73
bux:
68917.55
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Tíz év után ismét van macskája a Downing Streetnek - nézze meg!

Júniusban az új miniszterelnök, Gordon Brown költözött be a brit kormányfők mindenkori rezidenciájára, a Downing Street 10-be, most pedig Sybil, a fehérfoltos fekete cica.

A miniszterelnökségnek tíz évig nem volt macskája, mert Tony Blair felesége nem volt cicakedvelő. Az új házi-egerész beköltözését közleményben tudatták, különös tekintettel arra, hogy a brit szavazópolgárok között milliószámra vannak macskarajongók.

Sajtófotói után ítélve Sybil jóképű macska, és bizonyosan távol fogja tartani az egereket a miniszterelnökség ódon épületétől. Bárhová bemehet, volt már rá eset, hogy a kabinetirodában tűnt fel, és összegömbölyödve aludt a miniszterelnöki bársonyszékben.

Sybil elődje Humphrey volt, a szintén fekete-fehér kandúr. Nevét egy tévésorozat főszereplője után kapta, a Yes Minister című, hétről hétre jelentkező vígjáték pedáns bürokrata köztisztviselőjét hívták Sir Humphrey Appleby-nek.

Humphrey még Margaret Thatcher idején sétált be a Downing Street 10-be, és azután örökölte a macskát John Major. 1995-ben eltűnt, már-már holttá nyilvánították, de egy közeli diákszállón megtalálták, és újra elfoglalhatta helyét a miniszterelnökségen. Nem úgy, mint John Major, aki 1997-ben elvesztette a választást.

Az új kormányfő, Tony Blair feleségével azonban meggyűlt Humphrey baja. Cherie Blair nem szereti a házban a macskát, különösen nem a kandúrokat, így Humphrey-nak mennie kellett. Közönséges kiakolbólítása nem tett volna jót a kormányfő népszerűségének, így közölték, hogy Humphrey nyugalomba vonul. Tavaly márciusban adtak hírt arról, hogy a kandúr 18 éves korában, új lakóhelyén elhunyt.

Az új Downing Street-i macska a Sybil nevet a Waczak Szálló tévésorozat főszereplőnője után kapta, ugyanis hasonlít rá. Gordon Brown és felesége reméli, hogy a cica nem találja vacak szállónak a miniszterelnökséget.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Több mint ezer vendégmunkást küldtek el az iváncsai akkumulátorgyárból, de nem történt elbocsátás

Több mint ezer vendégmunkást küldtek el az iváncsai akkumulátorgyárból, de nem történt elbocsátás

Lefelezik az iváncsai akkumulátorgyár dolgozóinak létszámát, igaz, a dél-korai SK Innovation üzemében csak a kölcsönzött munkaerőtől válnak meg – mondta az InfoRádióban Székely Tamás, a Magyar Vegyipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége elnöke. Fónagy János parlamenti államtitkár közölte: az elküldött dolgozók máshol kapnak munkát, a megélhetésük biztosított lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×