eur:
387.14
usd:
356.17
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Ilyen még nem volt az amerikai elnökválasztások történetében!

Az amerikai elnökválasztási kampányok történetében vasárnap este megrendezték az első spanyol nyelvű tévévitát.

Az egyik legnagyobb spanyol ajkú közösségnek otthont adó déli szövetségi államban, Floridában, Coral Gablesben a műsorvezetők spanyol nyelven tették fel a kérdéseket az elnökjelölt-aspiránsoknak, akik fülhallgatón keresztül hallgatták a szimultán angol tolmácsolást. Válaszaikat azonnal lefordították spanyolra.

A televíziós vitát Amerika legnagyobb spanyol nyelvű hálózata, az Univision közvetítette. Az angol nyelvű nézők feliratozva követhették a vitát.

A vitán az ellenzéki Demokrata Párt elnökségre pályázó politikusai vettek részt.

Hillary Clinton New York-i szenátor azt hangoztatta: az Irakban állomásozó amerikai csapatok kivonását attól függetlenül meg kell kezdeni, hogy milyen bagdadi helyzetjelentést tárnak hétfőn a kongresszus elé.

Bill Richardson, New Mexico kormányzója az összes amerikai katona 6-8 hónapon belül történő kivonását követelte. A spanyol ajkú politikus azt kifogásolta, hogy a vita során mindenkinek angolul kellett válaszolni.

Az Amerikában született, de Mexikóvárosban felnőtt Bill Richardson kiábrándítónak mondta, hogy nem szólíthatja meg anyanyelvén az ország 43 milliós latino népességét.

Christopher Dodd szenátor, aki anyanyelvi szinten beszéli a spanyolt, ugyancsak kifogásolta, hogy csak angolul lehetett választ adni.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×