eur:
388.49
usd:
360.8
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Lista a tiltott utakról Szlovákiában

Várható, hogy Szlovákia némely útjáról rövidesen kitiltják az autóbuszokat, és gyakrabban ellenőrzik a járművek műszaki állapotát. A kormány így reagál az elmúlt napokban történt tragikus buszbalesetekre.

Robert Fico kormányfő a kabinet legutóbbi ülésén megbízta a belügyi és a közlekedési tárcát, hogy október elsejéig térképezzék fel az ország közúti hálózatának autóbuszok számára kockázatosnak minősíthető szakaszait.

Ezeken a jövőben tilos lesz a buszoknak a közlekedés. A tiltott útszakasz kijelölésénél figyelembe veszik majd azt is, hogy létezik-e megfelelő kerülőút.

Ugyancsak feladatul kapta a két tárca, hogy december végéig helyezzenek üzemben hat olyan mobil műszaki vizsgáló állomást, amelyek bárhol és bármikor műszaki vizsgának vethetik alá a forgalomban résztvevő járműveket, főleg a buszokat és a nagy teherszállító autókat.

Egy nemrég készült felmérés szerint a szlovák autóbuszpark csaknem egyötöde nem felel meg az előírásoknak, elavult és veszélyesnek minősíthető.

Az elmúlt napokban három súlyos buszbaleset rázta meg a szlovák közvéleményt. Vasárnap Közép-Szlovákiában szakadékba zuhant egy autóbusz, a balesetben négy ember vesztette életét, és harmincnál több volt a sérültek száma.

Másnap Romániában történt hasonló, két szlovákiai ember életét követelő autóbusz baleset, majd nem sokkal később Rózsahegy közelében egy Kassa ás Prága között közlekedő menetrendszerű távolsági járat autóbuszának balesete következtében halt meg egy ember, többen pedig megsérültek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×