eur:
388.57
usd:
361.8
bux:
69027.54
2024. május 9. csütörtök Gergely

Nyoma veszett a kalandor milliárdosnak

Eltűnt a milliárdos amerikai üzletember, Steve Fossett, akit utoljára az Egyesült Államokban lévő Nevadában láttak, amint felszállt egy egymotoros repülőgépre. A 63 éves férfi arról híresült el, hogy repülőgépen és hőlégballonon többször is megpróbálta egyedül körülrepülni a földet.

Nyoma veszett az amerikai üzletembernek, Steve Fossett-nek, akit egy nevadai újság, a Nevada Record-Courier szerint utoljára akkor láttak, amikor helyi idő szerint hétfő este felszállt egymotoros gépével.

Cynthia Ryan őrnagy, a polgári légiközlekedési hatóság szóvivője azt mondta: nagy erőkkel keresik a 63 éves Steve Fossettet.

A Szövetségi Légügyi Hatóság szóvivője, Ian Gregor elmondta: Steve Fossett eltűnését egy barátja jelentette be: "A Polgári Légiközlekedési Õrjárat emberei keresik a férfit. Problémát jelent ugyanakkor, hogy nem töltötte ki a repülési tervet".

A kutatást vezető szervezet már értesítette az összes közeli repülőteret Steve Fossett eltűnéséről.

Steve Fossett, a dúsgazdag kalandor

Steve Fossett 2002-ben az első ember lett, aki egyedül körberepülte a földet egy hőlégballonban. Járművével két hét alatt 31 ezer 265,85 kilométert tett meg a déli féltekén.

A csúcsot öt sikertelen kísérlet előzte meg, melyek közül egyik-másik igencsak hátborzongató módon ért véget.

Három évvel később, 2005 márciusában Steve Fossett lett az első ember, aki egyedül körberepülte a Földet tankolás nélkül.

Teljesítményei elismerése nyomán idén júliusban Steve Fossett tagja lett az amerikai Repülési Hírességek Csarnokának. "Remélem nem azért kaptam ezt az elismerést, mert úgy gondolják, karrierem véget ért. Én még nem végeztem" - jelentette ki akkor beiktatási beszédében.

Címlapról ajánljuk

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×