eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Malina Hedvig a rendőrség elé idéztetné a szlovák kormányfőt

Malina Hedvig az ügyvédje közvetítésével még a múlt héten arra kérte az ügyében vizsgálódó nyomozótisztet, hogy idézze be, és tanúként hallgassa ki Robert Fico miniszterelnököt, aki a médiában olyan nyilatkozatokat tett, amelyek azt sugallják, hogy Hedvig ügyéről "többet tud annál, mint ami a nyomozás aktájából megtudható".

A miniszterelnök a múlt héten azt mondta, hogy a Malina Hedvig-ügy eredeti célja szerint kormányának megbuktatására irányult. Hedvig ügyvédje szerint e súlyos állítás eredetét "büntetőjogi eszközökkel szükséges kideríteni".

A tavaly augusztusban Nyitrán megvert magyar egyetemista, Malina Hedvig tántoríthatatlanul azt állítja, hogy két ismeretlen bőrfejű azért verte meg, mert magyarul beszélt.

Ezzel szemben a nyomozást két hét után lezáró rendőrség szerint a lányt senki nem verte meg, a történetet maga találta ki.

Ugyanezt állítja Robert Fico kormányfő, továbbá belügyminisztere, Robert Kalinák és Ján Packa országos rendőrfőkapitány is.

Packa azonban néhány hete árnyaltabb véleménynek hangot adva azt mondta: lehetséges, hogy a lányt mégis megverték, de az eset semmiképpen nem úgy történt, ahogy azt Hedvig előadja.

A magyar egyetemista ellen időközben az ügyészség két lakossági feljelentésre alapozott vádindítványt kapott a rendőrségtől.

Hedviget azzal gyanúsítják, hogy feljelentő vallomásában megtévesztette a hatóságot, és hamisan meg is esküdött, amiért a bíróság akár öt év szabadságvesztésre ítélheti a lányt.

Malina Hedviget azóta több oknyomozó szlovák lap "áldozatból lett vádlottként" emlegetett, és pártjára állva a média számos olyan körülményt tárt fel, amelyek erősen megkérdőjelezik a nyomozó hatóság eljárását.

Akár fordulatot is jelenthet, hogy Dobroslav Trnka legfőbb ügyész közölte: az alapos felülbírálat szándékával ismét bekérette az eset aktáit a nyitrai ügyészségtől, és annak képviselőjét személyesen is beszámoltatja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×