eur:
389.7
usd:
362.04
bux:
68474.07
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Torokszorító pillanatok és emlékezés Diana hercegnőre - képekkel

A tíz évvel ezelőtt, 1997. augusztus 31-én elhunyt Diana hercegnő szűk családja, barátai és néhány magas rangú politikus (köztük Gordon Brown brit miniszterelnök) vett részt azon a szertartáson, melyen a tragikus autóbalesetben életét vesztett walesi hercegnőre emlékeztek.

Családja, barátai és tisztelői gyűltek össze a Királyi Lovas Testőrség londoni laktanyájának kápolnájában, hogy megemlékezzenek a tíz évvel ezelőtt tragikus körülmények között elhunyt Diana walesi hercegnőről.

Gordon Brown miniszterelnök és néhány magas rangú vendég mellett csak a szűk család vett részt a megemlékezésen. Nem volt viszont jelen Camilla Parker Bowles, Károly herceg második felesége.

A kápolnába egyébként 700 ember fér el, ennek ellenére csak 450-en kaptak meghívást a rendezvényre. A Vilmos és Harry herceg, valamint Diana szülei által összeállított vendéglistáról lemaradt például Mohamed Al Fayed, Dodi apja. Igaz, Mohamed Al Fayedet egyik lánya képviseli a szertartáson.

"Õ volt a legjobb anya a világon"

Elsőként Diana és Károly nagyobbik fia, Vilmos herceg mondott emlékező szavakat a 23. zsoltár felolvasásával. Öccse, Harry herceg saját szavaival emlékezett tíz éve elhunyt édesanyjára: "Amikor még velünk volt, természetesnek vettük a jelenlétét. Soha nem múlt el pillanat, hogy ne mutatta volna ki irántunk érzett szeretetét. Õ volt a legjobb anya a világon".

<

Harry herceg emlékezik
(forrás: BBC) (képgaléria)

A herceg visszaemlékezett arra, hogy az édesanyjuk adta az utolsó puszit lefekvés előtt és édesapjukkal együtt biztonságos és kiegyensúlyozott gyerekkort biztosított számukra.

"Hihetetlenül sokkoló ilyen fiatalon elveszíteni egy anyát" - mondta Harry herceg, aki szerint Diana imádta a mókát, és természetéből fakadóan nagylelkű volt.

"Minket is és oly sok más embert is boldoggá tett" - tette hozzá a tíz éve elhunyt Diana hercegnő kisebbik fia.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ralizik az OTP!

Ralizik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában iránykeresésre számíthatunk. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén kiváló hangulatban indult a kereskedés, az OTP már több mint 1 százalékos pluszban van.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×