eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Hatalmasat zuhant a brit királyi család népszerűsége

A britek jelentős része még ma is gyanúsnak tartja Diana hercegnő halálának körülményeit. A királyi családról kialakított általános vélemény mindenesetre romlott az elmúlt évtizedben.

Egy brit kutatás szerint jelentősen romlott a királyi család megítélése Diana hercegnő tíz évvel ezelőtti halála után. Míg előtte 64 százalékos volt a támogatottságuk, a halálhírt követően 49 százalékra esett vissza.

A felmérés szerint a megkérdezettek 48 százaléka nem hiszi, hogy a királyi család pozitív változáson ment keresztül Diana életében és tragikus halála után. Mindössze 6 százalék mondta azt, hogy azóta jobb véleménnyel van a királynőről és rokonairól, 25 százalékuk azonban rosszabbul ítéli meg a királyi családot, mint egy évtizeddel ezelőtt.

A megkérdezettek 82 százaléka szerint Dianának különös érzéke volt ahhoz, hogyan teremtsen kapcsolatot az emberekkel, majdnem 80 százalékuk pedig úgy vélte: a hercegnő hitelesen védelmezte a betegeket és az elesetteket.

Ha ismét férjhez ment volna, boldog lett volna

Az emberek 63 százaléka szerint Diana egy második házasságban megtalálta volna a boldogságot.

A válaszadók 89 százaléka pontosan emlékszik arra, hol volt akkor amikor megtudta, hogy 1997 augusztus 31-én Párizs egyik aluljárójában baleset érte a Wales-i hercegnőt, a világ legkedveltebb asszonyát.

Diana balesetének körülményei még a halála után tíz évvel is vitát váltanak ki. Annak ellenére, hogy a londoni rendőrfőnök jelentésében leszögezte: a karambol oka az volt, hogy a hercegnő sofőrjének véralkoholszintje több mint háromszorosa volt a megengedettnek, a megkérdezettek 43 százaléka még mindig gyanúsnak találják az esetet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×