eur:
389.59
usd:
362.02
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Egy hónapon belül hat földrengés Manchesterben

Csütörtökön egy hónapon belül a hatodik földrengés rázta meg Manchestert. Az angol nagyváros lakói azonban nincsenek nagy veszélyben, a rengés mindössze a Richter-skála szerinte 2,2-es erősségű volt.

A rengés, amely károkat nem okozott, hajnali 5 óra 46 perckor következett be.

A brit geológiai kutatások központja azonban számos telefont kapott, amelyben az emberek arról számoltak be, hogy lakásaikban másodperceken keresztül apró remegést éreztek.

Az epicentrum a hatmilliós lakosú nagyváros egyik elővárosában, Dentonban volt. Egy ottani hotel vezetője elmesélte: szállodája egyik szobájában két lakó azt hitte, hogy szellemek vannak a házban.

Mire felébredtek, az asztalról leesett az éjjeliszekrényen lévő borosüveg, eltört, és a tartalma az ágyukba folyt. A pár először sokkot kapott, mert azt hitték, hogy vérben úszva fekszenek.

Az elmúlt egy hónapban további öt földrengést mértek a műszerek Denton másfél kilométeres körzetében. Manchester környezetében pedig 2002 októbere óta összesen 150 rengést regisztráltak.

A geológusok szerint ez nem szokatlan, hiszen a Föld folyamatos mozgásban van. Nagy-Britanniában évente 150 és 300 közé tehető a földrengések száma. A szeizmológusok azt mondják: mindez normális, a rengések száma nem nőtt az utóbbi időben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×