eur:
389.91
usd:
362.03
bux:
68420.15
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Áttörés a 11 éves fiú meggyilkolásának ügyében?

Négy embert letartóztattak Liverpoolban, a 11 éves Rhys Jones meggyilkolásával kapcsolatban - közölte a Merseyside-i rendőrség. A kisfiút a nyakán lőtték meg múlt héten, amikor éppen futballozás után tartott hazafelé. A rendőrök közben azt várják, hogy az egyszer már őket útba igazító titokzatos telefonáló ismét jelentkezzen.

Egy 20 és egy 24 éves férfit, valamint egy 17 és egy 16 éves fiút tartóztattak le Rhys Jones meggyilkolása ügyében - jelentette be a liverpooli rendőrség. A gyanúsítottakat később hallgatják ki.

A négy új letartóztatottal együtt immár 15-re emelkedett azok száma, akiket a nyomozás során őrizetbe vettek.

"A legutóbbi letartóztatásokat több telefonáló és a rendőrség folyamatos nyomozásának egybehangzó információi alapján hajtottuk végre. Miközben a nyomozás gyorsan halad, a letartóztatások részei egy összpontosított, világos és magabiztos nyomozási stratégia részei" - közölte Patricia Gallan rendőrfőnök-helyettes.

A rendőri vezető azt is hozzátette, hogy minden eddigi letartóztatás kritikus fontossággal bírt a nyomozás szempontjából. "Amikor a nyomozás bármely szakaszában alappal feltételezzük, hogy egyesek gyanúsíthatóak az ügyben, őket le fogjuk tartóztatni" - tette hozzá Patricia Gallan.

A 11 éves Rhys Jonest múlt szerdán lőtték agyon Liverpoolban, amikor focizás után éppen hazafelé tartott Liverpool Croxteth negyedében.

A helyi rendőrök most azt szeretnék elérni, hogy az a titokzatos telefonáló, aki augusztus 24-én egy tanúknak fenntartott telefonszámon felhívta őket és információkat szolgáltatott a gyilkosságról, ismét lépjen velük kapcsolatba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×