eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Hat órával a kivégzés előtt kapott kegyelmet

Nem sokkal tervezett kivégzése előtt kegyelmezett meg a texasi kormányzó egy fiatal halálraítéltnek, akiről eddig is tudott volt, hogy nem ölt meg senkit.

Alig hat óra volt hátra a kivégzés időpontjáig, amikor a republikánus párti Rick Perry kormányzó az általa kinevezett szövetségi állami kegyelmi bizottság javaslatára bejelentette, hogy életfogytig tartó börtönbüntetésre változtatja Kenneth Foster halálos ítéletét. Ilyen eset nagyon ritkán fordul elő a déli államban.

Az idei összes egyesült államokbeli kivégzés kétharmadát Texasban hajtották végre.

Kenneth Foster 1996 augusztusában három barátjával együtt ittas és kábítószeres állapotban rablóportyára indult egy bérelt autón. Mindannyian 19-20 év körüliek voltak akkor. Az autót Foster vezette.

Egyik utasa, Mauriceo Brown a portya során az autóból meglátott egy nőt, és kiugrott, hogy kövesse. Rögtön szembe találta magát a nő barátjával, szóváltásba keveredett vele, majd fegyvert rántott, és agyonlőtte LaHoodot.

Brownt és Fostert halálra ítélték, utóbbit egy különleges texasi törvény alapján, amely a gyilkossághoz hasonló súlyúnak tekinti az olyan társtettességet, amely az ő esetében fennállt. Mauriceo Brownt tavaly kivégezték.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 11:58
×
×
×
×