eur:
394.59
usd:
354.59
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

A rendőr vallomása: "Ez volt húszéves szolgálatom legsokkolóbb eseménye"

Egész Nagy-Britanniát megrázta az a gyilkosság, melynek áldozata egy 11 éves kisfiú volt. Rhys Jonest szerda este lőtték le, miután hazafelé tartott egy futballedzésről. A rendőrség kiemelt ügyként kezeli a nyomozást, melyben több mint száz rendőr vesz részt.

Az édesanyja kezei között halt meg az a 11 éves liverpooli kisfiú, akit szerda este lőttek le, miután hazafelé tartott egy futballedzésről. A rendőrség teljesen kizártnak tartja, hogy a kisfiúnak bármilyen köze lett volna a bűnözéshez.

"Ez volt húszéves szolgálatom legsokkolóbb eseménye" - mondta Rhys Jones hidegvérű kivégzéséről Bernard Hogan-Howe, a Merseyside-i rendőrség vezetője.

Több mint száz rendőr keresi a tettest

A rendőri vezető hangsúlyozta: mindent megtesznek a tettes kézre kerítéséért, ennek érdekében több mint száz rendőr dolgozik az ügyön. Bernard Hogan-Howe szerint a kisfiú és családja "egy borzalmas és sokkoló bűnügy" áldozata lett.

"Felelősségteljes család és Rhys egy felelősségteljes srác volt. Ártatlan emberek voltak, akik élték az életüket, amikor hirtelen megsemmisítették azt" - fogalmazott a liverpooli rendőri vezető, aki egyelőre korainak tartotta volna a bűnügy motivációt latolgatni.

Számítanak a bandákra is

"Valaki tudja, ki lőtte le és ki adta a fegyvert. Szeretnénk, ha a bűnbandák mélyen elgondolkodnának. Semmi szégyen nincs abban, ha átadják nekünk a tetteseket. Legközelebb akár az ő szeretteik következhetnek" - jelentette ki Bernard Hogan-Howe.

"Rhysre és a családjára kell gondolnunk, és az igazságszolgáltatás elé kell állítanunk azokat, akik szétrombolták az életüket" - hangsúlyozta a rendőri vezető.

Egy BMX-es támadó lőtte agyon

A 11 éves Rhys Jones éppen egy edzőmeccsről indult hazafelé, amikor egy kapucnit viselő BMX-biciklis támadó három lövést adott le rá és barátaira.

Rhyst a nyakán érte a golyó. Szemtanúk elmondták, hogy néhány, a gyerekeikért érkező szülő megpróbálta újraéleszteni, de sikertelenül.

Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×