eur:
391.21
usd:
365.43
bux:
68079.87
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Németország: patakokból örvénylő folyók

A károk pontos felmérése és kijavítása még jó ideig eltart, annyi azonban máris biztosra vehető, hogy a hétvégi ítéletidő több millió euró anyagi veszteséget okozott.

Bajorország északi térségét annyira váratlanul érte a rendkívüli csapadékkal kísért vihar, hogy a mentőalakulatok a legnagyobb megfeszítéssel sem tudtak eddig úrrá lenni a katasztrofális helyzetén.
A közúti és vasúti közlekedés akadozik, mert a lezúduló víztömeg következtében számos helyen az idillikus patatok örvénylő folyókká duzzadtak, és az útjukba kerülő töltéseket alámosták.

A közlekedést az utakra dőlt fák sokfelé még ma is erősen korlátozzák. Erlangen térségében az alacsonyabban fekvő településeken csónakkal kellett kimenteni az elöntött épületek tetejére menekült lakókat.

Egy 82 éves asszony számára azonban a segítség későn érkezett, poxdorfi házának pincéje olyan gyorsan került víz alá, hogy már az emeletre vezető lépcsőig sem tudott eljutni. A sérültek száma meghaladja a húszat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 09:43
×
×
×
×