eur:
390.16
usd:
364.17
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Durva hely: olcsóbb a bozótvágókés, mert vége a kampánynak

A felére esett vissza a bozótvágó kések ára Nigéria egyes területein az áprilisban rendezett általános választások óta. Az állami tulajdonban lévő nemzeti hírügynökség szerint ennek az az oka, hogy a politikusok által felbérelt gyilkosok kevesebb megrendelést kaptak.

A nigériai hírügynökség (NAN) az ország északkeleti tartományában, Gombéban végzett felmérést. A kutatás azt mutatta, hogy a jó minőségű bozótvágó kés ára az eddigi hét dollárnak megfelelő összegről három és fél dollárra csökkent.

A NAN furcsának tűnő felmérését az indokolta, hogy az erőszakos eseményekkel tarkított nigériai politikai élet egyik legfelkapottabb "meggyőző" eszköze a bozótvágó kés.

Az általános választások előtt naponta minimum hét kést adtam el, azóta naponta alig egy kel el - panaszkodott egy kereskedő, Usman Masi.

Nigéria Afrika legnépesebb állama. Az országban - három évtizedes, szinte folyamatos katonai irányítás után - 1999-ben tértek vissza a polgári kormányzásra.

Az ország politikai életében az erőszak meghatározó jelentőséggel bír, különösen a választások előtti időszakokban.

Európai megfigyelők szerint az áprilisi választások előtt legkevesebb kétszáz ember lett politikai indíttatású gyilkosság áldozata.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×