eur:
394.56
usd:
355.98
bux:
73003.59
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Feloszlatta a nemzetbiztonsági tanácsot a palesztin elnök

Feloszlatta a nemzetbiztonsági tanácsot a Palesztin Hatóság elnöke az új kormány vasárnapi eskütétele után. Mahmúd Abbász döntését egy név nélkül nyilatkozó magas rangú palesztin tisztségviselő közölte.

A magas rangú palesztin tisztviselő emlékeztetett arra, hogy a Mahmúd Abbász által vezetett testület tagja volt Iszmáil Haníje, múlt csütörtökön menesztett miniszterelnök, továbbá a külügy-, a belügy- és az igazságügy-miniszter, valamint a jelentősebb biztonsági szolgálatok vezetői.

A palesztin elnök csütörtökön oszlatta fel az egységkormányt, miután a Hamász fegyveresei átvették a hatalmat a Gázai övezetben. Azóta Mahmúd Abbász törvényen kívül helyezte a Hamász katonai szárnyát illetve rendőri osztagait és bejelentette: büntetőeljárást indítanak a mozgalom milicistái ellen.

Közben Javier Solana, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője arról számolt be, hogy Brüsszel ismét közvetlen pénzügyi támogatást nyújt a Palesztin Hatóságnak.

A segélyeket a jelenleg csak Ciszjordániát irányító Szalám Fajjád vezette szükségkormány kapja, de a tervek szerint a Gázai övezetben lakókat is segíteni szeretnék.

Közben felújította a gépjárművekhez szükséges üzemanyag szállítását a Gázai övezetbe az az izraeli cég, amely előző nap a leállításról határozott.

Címlapról ajánljuk
Takács Péter: külön gyermekügyeleti központok lesznek Budapesten

Takács Péter: külön gyermekügyeleti központok lesznek Budapesten

Október elsejével indul az új ügyeleti ellátás Budapesten. A főváros az utolsó helyszín, így ezzel már az egész országban az Országos Mentőszolgálat által koordinált egységes alapellátási ügyeleti rendszer működik majd. Budapesten külön lesz a gyermek és a felnőtt ügyelet, a főváros és a kerületek javaslatára pedig lesz két nappali ellátóhely is, ahol a lakcímkártyával nem rendelkezők kaphatnak háziorvosi ellátást.

Az ítéletidő már lecsapott Németországra és Ausztriára, és ez még csak a kezdet

Szinte egyik pillanatról a másikra köszöntött be az ítéletidő Németországban és Ausztriában is. A meteorológusok mindkét országban aggódnak az elkövetkező napok időjárása miatt. Az illetékes hatóságok felkészültek az eddigi és a lehetséges károk elhárítására, a lakosságot szinte szüntelen figyelmeztetik az időjárás várható alakulására.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Rengetegen mentek el szavazni: példa nélküli döntés születhet Magyarországon

Rengetegen mentek el szavazni: példa nélküli döntés születhet Magyarországon

A VI. kerületben vasárnap éjfélig tart a szavazás arról, hogy teljesen betiltsák-e a rövid távú lakáskiadást. Amennyiben a többség igennel voksol, Terézváros lesz az első budapesti kerület, amely nulla napban korlátozza a magán- és egyéb szálláshelyek kiadható napjainak számát, ezzel gyakorlatilag megszüntetve az Airbnb-típusú szálláskiadást. Ez a lépés precedens nélküli lenne Magyarországon - írta meg a 444.hu.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×