eur:
394.8
usd:
356.13
bux:
72915.7
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Stoiber vészjelzést lát a Baloldal megalakulásában

A bajor konzervatívok vezére figyelmeztető jelzést lát a kelet- és nyugatnémet baloldal pártjainak egyesülésében. Edmund Stoiber a Bild című bulvárlapnak adott, hétfőn megjelenő interjúban óva intett a német pártpalettán bekövetkező "drámai változásoktól", amelyeket szerinte a Baloldal megalakulása hozhat magával.

A baloldali pártok megerősödése és a szociáldemokraták törzsválasztói táborának ebből fakadó zsugorodása komoly intelem az uniópártok (CDU, CSU) számára is - vélekedett a bajor pártelnök.

Szavai szerint a konzervatív tábor "nem lehet annyira naiv, hogy azt higgye: az SPD 2009-ben nem lenne hajlandó koalícióra lépni a Baloldallal", a keleti és nyugati kommunisták egyesült pártjával.

Stoiber felhívta a figyelmet arra, hogy friss fölmérések szerint sem szövetségi szinten, sem egy sor tartományban nem kapna ma többséget az uniópártokból és a liberális FDP-ből álló "polgári koalíció" - annál inkább egy vörös-vörös-zöld pártszövetség.

A ZDF televízió politikai barométere már májusban azt mutatta, hogy egy következő vasárnap rendezendő parlamenti választáson sem a CDU/CSU-FDP tábor, sem a szociáldemokraták és a Zöldek tandemje nem szerezne kormányképes többséget a Bundestagban.

A mérleg nyelvét az akkor még Baloldali Párt néven jegyzett erő képezte 10 százalék körüli támogatottsággal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
Bejelzett az indikátor: az aranynál is nagyobbat robbanhat most ez a befektetés!

Bejelzett az indikátor: az aranynál is nagyobbat robbanhat most ez a befektetés!

Ha valaki azt gondolta, hogy a címben feltüntetett indikátor bejelzése azt jelenti, hogy megkapta a részvénypiac a zöld lámpát és nagy hévvel lehet rátenyerelni a Vétel gombra, akkor őt ki kell ábrándítanunk: éppen ennek az ellentéte történt, az amerikai kötvénypiacról ugyanis olyan jelzés érkezett, ami a recessziót vetíti előre. Ez nem jelent jót az eddig szárnyaló tőzsdei befektetések, olyan trend indulhat el most a világ tőzsdéin, ami a kispadra ültetheti az elmúlt hónapok sztárszektorait. De azért ne csüggedjünk, mert ebben a környezetben is van egy felemelkedő befektetés, ami - mint azt a címben is jeleztük - még az aranynál is magasabb hozamokat hozhat a befektetők számára, ha hiszünk az elmúlt évtizedek példáinak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×