eur:
394.69
usd:
355.9
bux:
72955.98
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Felfüggesztettek egy őrizeteseket verő rendőrt egy videofelvétel nyomán

Felfüggesztettek állásából egy görög rendőrőrmestert, és vizsgálatot indítottak ellene, miután a hét végén olyan felvétel került napvilágra, amelyen albán őrizeteseket ütlegel. A videofelvétel egy éve, egy athéni belvárosi rendőrőrsön készült. Először az interneten jelent meg, majd a hét végén televíziók is átvették.

A képsorokon azt látni, ahogy az őrmester megparancsolja a két albán férfinak, hogy pofozzák fel egymást, azután pedig ütlegeli őket a gumibotjával.

Viron Polidorasz rendészeti miniszter egy vasárnapi nyilatkozatában "példás büntetést" helyezett kilátásba a felelősök számára. Mint mondta, az ügyet az ügyészség elé utalták, az őrmester százados rendfokozatú felettesét áthelyezték.

Kosztasz Karamanlisz miniszterelnök az eset miatti megdöbbenésének adott hangot, és kijelentette: az ügy sértés a görög állam ellen és rontja az országról kialakult képet.

Emberi jogi szervezetek beszámolóiban számos olyan eset szerepel, amikor görög rendőrök visszaélést követtek el.

A jelentések szerint legtöbbször romák és bevándorlók ellen irányulnak ezek a jogsértések. Közel kétmillió menekült érkezett Görögországba a kommunizmus bukását követően, főként a kelet-európai országokból, jobb életkörülményeket keresve.

A Pánhellén Szocialista Mozgalom (PASZOK) baloldali görög ellenzéki párt azzal vádolja a kormányt, hogy nem torolja meg a rendvédelmi szervek körében elkövetett visszaéléseket, és ezzel a büntetlenség légkörét teremti meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
Bejelzett az indikátor: az aranynál is nagyobbat robbanhat most ez a befektetés!

Bejelzett az indikátor: az aranynál is nagyobbat robbanhat most ez a befektetés!

Ha valaki azt gondolta, hogy a címben feltüntetett indikátor bejelzése azt jelenti, hogy megkapta a részvénypiac a zöld lámpát és nagy hévvel lehet rátenyerelni a Vétel gombra, akkor őt ki kell ábrándítanunk: éppen ennek az ellentéte történt, az amerikai kötvénypiacról ugyanis olyan jelzés érkezett, ami a recessziót vetíti előre. Ez nem jelent jót az eddig szárnyaló tőzsdei befektetések, olyan trend indulhat el most a világ tőzsdéin, ami a kispadra ültetheti az elmúlt hónapok sztárszektorait. De azért ne csüggedjünk, mert ebben a környezetben is van egy felemelkedő befektetés, ami - mint azt a címben is jeleztük - még az aranynál is magasabb hozamokat hozhat a befektetők számára, ha hiszünk az elmúlt évtizedek példáinak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×