eur:
385.35
usd:
355.05
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Brit források szerint Izrael Gáza elleni támadásra készül

Támadást tervez a Gázai övezet ellen Ehud Barak új izraeli védelmi miniszter. Magas rangú védelmi források szerint heteken belül 20 ezer izraeli katonát küldenek a Hamász katonai erejének megsemmisítésére.

Az izraeli katonai akcióra az indokot az ország elleni rakétatámadás, vagy egy öngyilkos merénylet fogja megadni - értesült e The Sunday Times.

Barak a várakozások szerint hétfőn teszi le a miniszteri esküt, de már parancsot adott a támadás részletes terveinek kidolgozására. A tervek szerint két páncélos, és egy gyalogos hadosztályt vetnek majd be.

Az izraeli katonákkal szemben a becslések szerint 12 ezer Hamász-harcos áll, akik a Fatahtól elkobzott fegyverekkel veszik majd fel a harcot az izraeliekkel.

A hadsereg arra számít, hogy a tavaly nyári libanoni háborúnál is keményebb lesznek az összecsapások a Hamász fegyvereseivel. De Barak szerint Izrael nem tűrheti meg "Hamásztán" létezését a határainál.

"A támadás elkerülhetetlen, a kérdés csak az, hogyan és mikor fog kezdődni" - mondta egy neve elhallgatását kérő izraeli katonai forrás.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×